Lövstagatan 4

Konfirmation i Missionskyrkan

Konfirmationsläsning 2017-2018

För den som är född –03 eller tidigare.

Vi träffas på torsdagar mellan 15:30-17:30. Läsningen pågår under hela läsåret 2017-2018 och förutom själva undervisningen och gudstjänstbesöken har vi varje månad minst ett ”event”. Det kan vara övernattning, studiebesök, läger eller något annat kul. Vi vill hitta en form för konfirmation som ger insikter om sig själv, världen och livet, och inte bara åsikter. Undervisningen bygger mycket på samtal och diskussioner om kristen tro, om livet och om oss själva
Men konfirmationen är mer än bara undervisning, vi blandar både allvar och skoj.

Kostnaden för vår konfirmation är 950 kr/termin (1900 kr för hela året). Då ingår alla övernattningar, läger, resor, material, etc.

Vi är ett blandat konfirmationsledarteam med våra pastorer, ungdomsledare och tonårsledare i olika åldrar .

Läsningen börjar den 7 september kl.15:30. Om inget annat anges är träffarna i Missionskyrkan.

Under september kan man ”pröva på”, men till vår Stockholmsresa (6-8 okt) vill vi veta om du tänker fortsätta.

Viktiga datum för konfan:
6-8 oktober – Resa till Stockholm
13-14 januari – Övernattning i Missionskyrkan
9-13 maj – Stora Konfalägret
25 maj – Konfamiddag med föräldrar
27 maj (alt. 3 juni) – Konfagudstjänst

Om du har frågor – hör av dig till:

Maria Bengtsson, ungdomspastor tfn: 072-748 60 60, mail: maria@frovimissionskyrka.se
Peter Gerhardsson, ungdomsledare tfn: 070-249 43 16, mail: peter@frovimissionskyrka.se
Johan Ström, pastor tfn: 070-404 36 25, mail: johan@frovimissionskyrka.se

Först och främst människa

Vi människor har alltid sökt svar. Frågor som hur?, när? och vad? ger vetenskapen oss svar på. Men svaret på vem? och varför? måste vi söka efter någon annanstans. Vissa frågor får vi aldrig svar på, men vi kan börja fundera. Det är vad konfirmation handlar om. Naturligtvis innehåller det även många roliga aktiviteter och du lär känna andra som efter konfirmationen delar dina minnen.

Vad innebär det att konfirmeras hos oss?

Hos oss är konfirmationen inte direkt knuten till varken dopet eller nattvarden. Främst betonas själva undervisningen och konfirmationshögtidens förbönsakt. Under läsningen får man möjlighet att arbeta med livsfrågor som ”Vem är jag?”, ”Vad är meningen?”, ”Hurdan är Gud?”. Det som bekräftas vid konfirmationen är att konfirmanden fått undervisning, att han/hon finns med i Guds stora sammanhang och omsorg, att han/hon är sedd och att Gud och människor räknar med honom/henne.
För den som vill ger vi också möjlighet att ta emot nattvarden och att låta döpa sig.

I diskussioner, gemenskap, drama, gudstjänster och andakter vill ge kunskap och upplevelser av vad den kristna tron handlar om. Tillsammans försöker vi finna vägar och svar.
Vad du än tror när konfirmationstiden är slut, har du vuxit en bit i förståelsen av livet, dig själv och kristen tro. Ta chansen att växa…
Alla människor är på väg… Ingen är färdig.